Miami Masters loopt zonder Poolse Swiatek en beide US Open-winnaars

Een dag nadat het vijfde Grandslamtoernooi in Indian Wells afsloot, begon voor de tennissers in de Verenigde Staten het volgende prestigieuze toerneo: dat van Miami in het Hard Rock Stadion.

Helaas konden een paar bekende namen niet meedoen: Novak Djokovic, Rafael Nadal, Tallon Griekspoor en Iga Swiatek. De Poolse kampioen en nummer één van de wereld meldde zich af met een ribblessure.

In Indian Wells schopte Swiatek het tot de halve finale. Helaas reikte het niet verder dan tot een ver defeated door de latere winnaar, Jelena Rybakina.

Bye voor de geplaatste spelers

De geplaatste spelers in Miami hebben een bye in de eerste ronde en zullen pas later deze week in actie komen. Een interessante eerste ronde was het duel tussen twee voormalig US Open-winnaars, de Canadese Bianca Andreescu en de Britse Emma Raducanu.

De Canadese won het duel met 6-3, 3-6, 6-2. Beiden konden hun eerste Grandslamtitel niet vervolgen om verschillende redenen. Andreescu staat op dit moment 31ste op de wereldranglijst, terwijl Raducanu 72ste staat.

Van de Zandschulp en Griekspoor in Miami

Onder de mannen doet er bij de Miami Masters één Nederlander mee: Botic van de Zandschulp. Hij liet een blessure uit Indian Wells achter zich en staat zo in de tweede ronde tegenover Alexei Popyrin.

Griekspoor besloot het toernooi over te slaan. Hij wil zich volledig richten op zijn voorbereidingen voor het gravelseizoen. Djokovic mocht de VS niet binnen zonder coronavaccinatie en Nadal is momenteel herstellende van een heupblessure.

Plaats een reactie