Medvedev onverzettelijk, verslaat Zverev in Indian Wells

Daniil Medvedev bereikte de kwartfinales tijdens het toernooi van Indian Wells door Alexander Zverev in een spannende wedstrijd te verslaan: 6-7 (5), 7-6 (5), 7-5.

De Russische tennisser (ATP-6) kon in de eerste set achterstand alsnog ombuigen dankzij een reeks van vijf punten. Uiteindelijk ging de set naar een tiebreak, die met krachtige forehands en geniale netgame naar de 25-jarige Zverev (ATP-14) ging.

Klagen van Medvedev

Naast het hoogstaande spelniveau van de beide spelers, bevatte de wedstrijd nog iets extra’s gevoerds door de 27-jarige Rus. Medvedev klaagde eindeloos over de trage baan. Vaak werd er van hem te horen ‘Noemen ze dit hardcourt?’. Zverev luisterde lachend, maar toen Medvedev ook nog een verzwikking aan zijn enkel opliep, leek de wedstrijd voorbij te zijn.

Echter had Medvedev met karakter en geweldig spel in de tweede tiebreak toch nog het beoogde resultaat behaald. In de kwartfinale staat hij nu Alejandro Davidovich Fokina te wachten, die eerder vandaag Cristian Garín versloeg in twee sets (6-3, 6-4).

Plaats een reactie