Medvedev en Sabalenka stralen op Indian Wells, Nadal keert terug

ervoor Rafael Nadal van de troon. Nadal, de gedoodverfde regerend wereldkampioen, heeft daarom aangekondigd dat hij terugkeert in Madrid, om daar naar een goede voorbereiding te zoeken.

Daniil Medvedev geeft geen centimeter prijs. Op het masterstoernooi in Indian Wells haalde de nummer zes van de wereld de halve finale, na een sterke winst op Alejandro Davidovich Fokina (6-3, 7-5).

De 27-jarige Rus was te sterk voor zijn tegenstander, ondanks een zware mishap voor de wedstrijd: Medvedev verzwikte zijn enkel, wat hij tijdens de warming-up ontdekte. Maar toen het echt erop aankwam, was hij als vanouds in vorm.

Bebloede duim deert Medvedev niet

Medvedev begon sterk aan de wedstrijd en verzekerde zich snel van een 3-0 voorsprong. Ook een bebloede duim leek hem niet te kunnen stoppen. Op 3-4 kwam hij 0-40 achter, maar uiteindelijk knokte de Rus de breekpunten weg.

Het ijzersterke spel van Medvedev bezorgde hem weer een overwinning, nummer achttien dit jaar. Ook werd Aryna Sabalenka met veel succes in Indian Wells. De nummer twee van de wereld won de halve finale na een makkelijke overwinning op Coco Gauff (6-4, 6-0). Het was voor Sabalenka haar eerste halve finale op het toernooi van Indian Wells.

Simpele, maar bijzondere overwinning

De 24-jarige Belarussische liet in de wedstrijd tegen Gauff haar beste kant zien. Ze brak de Amerikaanse direct en domineerde veniers in haar eigen servicegames. In de tweede set leverde de nummer zestien van de wereld op een rij haar opslag in, wat Sabalenka de overwinning bezorgde.

Carlos Alcaraz zal later in actie komen, tegen Jannik Sinner. De 19-jarige Spanjaard kan het toernooi de eerste plek op de wereldranglijst terugpakken van Novak Djokovic. In januari verloor hij deze positie na uitvallen wegens een hamstringblessure op de Australian Open.

Rafael Nadal, de gedoodverfde regerend wereldkampioen, heeft ondertussen zelf aangekondigd dat hij terugkeert in Madrid. Daar zoekt hij naar een goede voorbereiding, in de hoop dat Alcaraz niet de titel in Indian Wells kan pakken.

Plaats een reactie