Jelena Rybakina maakt opnieuw de finale van een Grand Slam

Tennisster Jelena Rybakina heeft een geweldige prestatie geleverd door Iga Swiatek in twee sets te verslaan tijdens het toernooi in Indian Wells. De Kazachse speelster wist met 6-2, 6-2 overtuigend te winnen van haar Poolse tegenstander, die op nummer drie staat in de wereldranglijst. Tijdens de wedstrijd lukte Rybakina alle vijf haar breekpunten, waardoor de regerend Wimbledon-kampioene makkelijk tot een definitief resultaat kon komen.

Zelfs toen Rybakina bij 5-1 in de tweede set twee matchpoints tegen zich kreeg, kon Swiatek het tij niet meer keren. Vervolgens mocht Rybakina ten overstaan van een uitzinnig publiek de winst vieren, waarna ze zich mag gaan voorbereiden op de finale die komende zondag gespeeld zal worden.

Aryna Sabalenka ook in finale

Rybakina krijgt in de finale te maken met Aryna Sabalenka, die eerder op de dag Maria Sakkari wist te verslaan. Beide speelsters ontmoeten elkaar alweer voor de tweede keer in een Grand Slam-finale, want eerder dit jaar was het Sabalenka die tijdens de Australian Open won. Of deze finale dezelfde verhouding krijgt als de eerste keer, of dat Rybakina ditmaal het onderspit zal delven, alles is nog mogelijk in de eindstrijd van Indian Wells.

Plaats een reactie