Griekspoor wederom geen partij voor Alcaraz

Tallon Griekspoor heeft de strijd met Carlos Alcaraz niet gewonnen, waardoor deze week de 19-jarige Spanjaard de beste tennisser van de wereld hoopt te worden. Na een uitbundige winnende reactie versloeg Alcaraz Griekspoor met 7-6 (4) en 6-3 in het masterstoernooi van Indian Wells.

Met deze zege viel Alcaraz direct op: het was immers de honderdste van zijn carrière op de ATP-tour. Daarmee maakt de Spanjaard stevig kans op de eerste plaats van de wereldranglijst. Novak Djokovic lijkt hierover nog steeds de grote favoriet, maar mist door visumproblemen veel toernooien.

Korte tijd nummer één

Alcaraz boekte onlangs al een korte tijd de eerste plaats op de wereldranglijst, maar zag zich gedwongen om toernooien over te slaan door een dijbeenblessure. Afgelopen week zou zijn kunnen zorgen voor de tweede ranking als eerste, de overwinning op Tallon Griskpoor was hierbij het meest cruciale moment.

Griekspoor verweerde zich goed in de eerste set, maar moest uiteindelijk toegeven aan een tiebreak. Ook in het tweede bedrijf gaf hij zich niet zomaar gewonnen, maar stond Alcaraz toch sterk in de cruciale momenten. Met Arantxa Rus en Botic van de Zandschulp uitgeschakeld, is de laatste Nederlander in het enkelspel de toernooi uit.

Rust in aantocht

Griekspoor heeft besloten om bij het aankomende masterstoernooi van Miami niet aan de start te verschijnen. De Nederlander wil zijn lichaam tijd gunnen om zich te vervolgens richten op het gravelseizoen. Voor Van de Zandschulp is het volgende week weer tijd voor herkansing.

Plaats een reactie