Challenge accepteren voor Sluiter en Svitolina

Coach Raemon Sluiter is de nieuwe trainer van tennisster Elina Svitolina, zo heeft hij bevestigd aan het ANP. De Rotterdammer heeft eind vorig jaar de samenwerking met Tallon Griekspoor stopgezet. Ook was Sluiter voorheen lange tijd Coach van Kiki Bertens.

De 28-jarige Svitolina vergezelde eind oktober vorig jaar Gaël Monfils en kregen samen een dochter. Echter, daagt tennis een challenge uit aan moeder Svitolina. Ze is vastberaden om met ondersteuning van Sluiter weer terug te keren naar de tennistop en binnen de kortste keren mee te doen aan de WTA Tour.

Haar plaats op de wereldranglijst heeft ze inmiddels verloren, maar ze mag door een speciaal beschermingsrecht toch aan een aantal grote toernooien meedoen om haar kans te wagen om zich weer bij de top te voegen.

Rentree in april

Sluiter en Svitolina hebben al een paar weken samen in Zwitserland getraind. Volgens de coach was de Oekraïense hierin heel gefocust en gaat ze sterk terugkomen. Het doel is om haar rentree in april te maken.

De tennisster heeft zestien WTA-titels gewonnen, maar heeft het op grandslamtoernooien nooit verder geschopt dan de halve finales. Of dit de komende toernooien anders is, moeten we nog afwachten. Wat we wel weten, is dat Svitolina wordt omringd door een geweldige coach en de hulp van haar familie.

Plaats een reactie