Botic van de Zandschulp bewees in Miami zijn waarde met derde ronde prestatie

Botic van de Zandschulp heeft op het masters toernooi van Miami aangetoond dat hij veerkrachtig is. De 32ste geplaatste van de wereld heeft het geschopt tot de derde ronde na een overwinning op de Australiër Alexei Popyrin (wereld nummer 93) met de uitslag 4-6, 7-6 (4), 6-2.

Onlangs raakte Van de Zandschulp nog geblesseerd aan zijn enkel tijdens een toernooi in Indian Wells maar tegen Popyrin was hij duidelijk weer fit. De eerste set ging gelijk op tot 4-4, maar daarna wist Popyrin waarde toe te voegen met een break.

De tweede set ging vanwege de vele breakkansen zonder ventilatie de tiebreak in. Door veerkracht en karakter wist de Nederlander deze partij alsnog te winnen door de achterstand om te buigen. In de derde set bouwde hij het tempo op omdat de Australiër steeds vermoeider werd en zo greep hij de overwinning uiteindelijk toch aan.

Plaats een reactie