Arantxa Rus wint ticket voor top-toernooi Indian Wells

Na een halfjaar afwezigheid is Arantxa Rus weer terug op het hoogste podium. De beste Nederlandse tennisster heeft zich knap geplaatst voor het vijfde Grandslamtoernooi van dit jaar: Indian Wells. Dit deed zij door tophonderdspeelster Diana Shnaider in de kwalificaties te verslaan en Sara Errani in de laatste voorronde met 7-6 (1), 6-3 te verslaan.

Rus wilde vorig jaar de mondiale topvijftig binnendringen. Helaas viel ze ver buiten de beste honderd en speelde ze in september haar laatste WTA-toernooi. Hierbij werd ze eervol in drie sets verslagen door Maria Sakkari. In de Arcadia-wedstrijd kwam Rus ook alweer in actie.

Blessureruimte overwinning

Rus weigerde echter haar finale wedstrijd van Arcadia uit te spelen. Dit was meteen een bewijs van vertrouwen in haar kwalificatie voor Indian Wells. Met veel zelfvertrouwen nam zij het op tegen Errani. In de eerste set verloor Rus haar focus, wat resulteerde in een dubbele break achterstand. Maar ze gooide het tij keerde en brak nogmaals toen Errani voor de set dienst deed. Met een 7-1 in de tiebreak wist zij de set alsnog naar haar toe te trekken. In het tweede bedrijf kwam Arantxa al snel op 0-2 en liet deze voorsprong niet meer uit handen.

Door deze overwinning staat Rus virtueel 120ste op de wereldranglijst. In de eerste ronde van het hoofdtoernooi zal zij Camila Giorgi tegenkomen. Dit is een speelster die bijna tachtig plaatsen hoger staat. Verder zijn ook Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor verschenen met een geplaatste status voor de eerste ronde. Indian Wells duurt tot 19 maart.

Plaats een reactie