Arantxa Rus kiest voor andere toernooien dan Billie Jean King Cup

Tennisster Arantxa Rus heeft ervoor gekozen om niet deel te nemen aan de Nederlandse Billie Jean King Cup selectie. De beste Nederlandse speler op de wereldranglijst (130ste) geeft de voorkeur aan andere toernooien waar zij haar punten voor de wereldranglijst kan verdienen. Ook Arianne Hartono heeft om dezelfde reden haar afmelding verzonden.

Afwezig vorige keer ook

Rus koos er eind vorig jaar ook al voor om geen deel te nemen, toen ten behoeve van deelname aan het hoofdtoernooi van de Australian Open. Voor de wedstrijden van 10 tot en met 15 april in de Turkse stad Antalya heeft teamcaptain Elise Tamaëla de tennissters Suzan Lamens, Lesley Pattinama-Kerkhove, Lexie Stevens en de dubbelspelers Demi Schuurs en Bibiane Schoofs geselecteerd.

Het Nederlandse team doet met tien andere landen mee aan de strijd om drie plekken in de Play-offs van de Wereldgroep.

Grote uitdaging voor Nederland

“Ik ben blij dat deze speelsters zich beschikbaar hebben gesteld voor het team”, zegt Tamaëla. “We hebben hier te maken met een ander formaat dan we gewend zijn. Er staat ons een enorme uitdaging te wachten om ons bij de Billie Jean King Cup Play-offs te plaatsen.”

Kiki Bertens, oud-toptennisster, reist mee met het team als assistent-coach. De andere deelnemende landen zijn Bulgarije, Kroatië, Denemarken, Egypte, Hongarije, Letland, Noorwegen, Servië, Zweden en Turkije.

Vorig jaar november speelde Nederland zonder Rus en Hartono het play-offduel tegen Frankrijk om een plek in de wereldgroep, waaruit het Nederlandse team verloor.

Plaats een reactie