Alcaraz loopt er met sensationele overwinning bij Indian Wells vandoor

19-jarige Spanjaard verdringt Djokovic naar tweede plek op wereldranglijst

Carlos Alcaraz heeft met een sensationele overwinning het tennistoernooi van Indian Wells gewonnen. De 19-jarige Spanjaard versloeg in de finale de als vijfde geplaatste Daniil Medvedev in twee sets: 6-3 6-2. Met de triomf pikt Alcaraz ook weer de eerste plek op de wereldranglijst.

Alcaraz begon de wedstrijd met een droomstart door meteen in de tweede game service van Medvedev te breken. Hij was ook zo scherp in zijn eigen servicegames dat hij maar liefst zes punten in de hele eerste set verloor. Verder had Medvedev geen antwoord op het tennisspel van Alcaraz. Meteen gebroken op love plaatste de Spanjaard een bliksemstart waarvan hij goed gebruikmaakte door ook zijn servegame op love te winnen.

De Rus had geen antwoord meer. Met de break op 5-2 serveerde Alcaraz de wedstrijd uit. Eenmaal stilgestaan bij zijn prestatie, liet hij weten dat Medvedev duidelijk niet zijn beste niveau had gehaald. Desalniettemin was Alcaraz enorm blij met zijn toernooi.

Djokovic miste toernooi wegens geen vaccinatie

Novak Djokovic was niet aanwezig bij Indian Wells, omdat hij niet gevaccineerd is tegen het coronavirus. Begin vorige maand probeerde de Serviër nog een speciale vergunning bij de Amerikaanse regering aan te vragen om in Indian Wells in actie te kunnen komen, maar dat ging helaas niet door. Nadat de Spanjaard de finale heeft gewonnen, is Djokovic door Alcaraz naar de tweede plek op de wereldranglijst verdringen.

Vorig jaar weigerde Djokovic zich te laten vaccineren en dat zorgde ervoor dat hij onder meer de Australian Open en de US Open miste. Al met al lijkt er op dit moment iets anders aan de hand te zijn, want in januari was hij prompt wel weer welkom in Australië waar hij meteen voor de tiende keer de titel voor zich opeiste.

Plaats een reactie