Alcaraz en Medvedev bereiken ook in Indian Wells de finale

inds de turnering in Rome vorig jaar april was de Finse Niki Myllynen de nieuwe partner van de Nederlander.

Carlos Alcaraz uit Spanje is doorgedrongen tot de finale van het masterstoernooi in Indian Wells. In de halve finales won de als eerste geplaatste Spanjaard met 7-6 (4), 6-3 van de Italiaan Jannik Sinner, die als elfde was ingeschaald.

De 19-jarige Alcaraz zal in de eindstrijd zijn tegenstander Daniil Medvedev uit Rusland treffen. De als vijfde geplaatste Rus won met 7-5, 7-6 (4) van de Amerikaan Frances Tiafoe, die als veertiende was ingeschaald.

Alcaraz gaat op het hardcourt in Indian Wells voor zijn derde masterstitel, na Miami en Madrid vorig jaar. De nummer twee van de wereld mistte de start van het seizoen door een blessure en ook de Australian Open ging aan hem voorbij.

Sinds zijn rentree nam hij deel aan drie toernooien en bereikte drie keer de finale. In Buenos Aires won hij, in Rio de Janeiro verloor hij. Beide keren op gravel, beide keren tegen de Brit Cameron Norrie.

Felinale Medvedev

Alcaraz komt van overheerlijke successen die hij boekte sinds zijn rentree. Medevdev was al vaker in de race voor de titel. Hij won de turnering in Rotterdam, Doha en Dubai. Na de zege tegen Tiafoe is dit alweer zijn vierde ATP-finale op rij.

Wesley Koolhof stond samen met zijn Britse partner Neal Skupski in de finale van het mannendubbel, maar kwamen net tekort tegen de Indiër Rohan Bopanna en Matthew Ebden uit Australië: 3-6, 6-2, 8-10.

De 43-jarige Bopanna veroverde de dubbeltitel op het masterstoernooi van Indian Wells door te winnen en werd daarmee de oudste speler ooit met zo’n success in Indian Wells. Het was voor hem en Ebden het eerste succes van dit jaar en de tweede titel als duo.

De 33-jarige Koolhof speelde alweer zijn achtste finale op een masterstoernooi. Hij won er drie, vorig jaar met Skupski – maar sinds de turnering in Rome vorig jaar april was de Finse Niki Myllynen de nieuwe partner van de Nederlander.

Plaats een reactie